MILIEUBEWUSTER OMGAAN MET DE AARDE, IS EEN MUST!

Als ondernemer kijk ik niet alleen naar de toekomst, maar ook naar het verleden. Sinds 1964 worden onze smeedsieraden nog steeds op dezelfde ambachtelijke manier gemaakt zonder het gebruik van machines of chemische processen. Een aambeeld en hamer zijn essentieel in dit proces. Duurzaamheid is geen verkoopargument, maar een feit. We hebben alle aspecten van ons werk onder de loep genomen en bewuste keuzes gemaakt.

Ook onze nieuwe verpakkingen, die gemaakt zijn van duurzaam materiaal, dragen hieraan bij. Alles wordt lokaal geproduceerd, zodat onnodig transport vermeden wordt. Lokaal produceren is simpelweg duurzamer, omdat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderen. “Groene“ ambities die onze klanten verwachten. Zo maken we een positief verschil.

Onze verpakkingsleverancier, Moeskops, werkt met 100% gerecycled karton, waaronder karton van grasafval, vezels uit gerecyclede spijkerbroeken en 100% landbouwafval. Zelfs duurzame verpakkingen kunnen een luxueuze uitstraling hebben zoals je van NOL gewend bent.

Daarnaast zijn we ons bewust van de impact van het winnen van zilver en goud op de wereld en het welzijn van mensen. Daarom gebruikt NOL sieraden uitsluitend gerecycled goud en zilver voor haar artistieke en tijdloze sieraden. Onze sieraden zijn massief en gaan een leven lang mee, worden van generatie op generatie doorgegeven. Al onze sieraden worden gemaakt in ons atelier in Brabant. Voor ons is “SLOW JEWELRY” meer dan een term; duurzaam en eerlijk ondernemen zijn volstrekt verweven in elk sieraad. Met een sieraad van NOL draag je niet alleen iets unieks en duurzaam, maar draag je samen met ons bij aan een mooiere wereld.

NOL sieraden duurzame verpakking
NOL sieraden duurzame verpakking